-->

Lapis Daging(Lapis Meat)




Bahan (Ingredients):
½ kg daging yang bagus (½ kg of meat a good)
1mangkok santan kanil (1mangkok kanil coconut milk)
4 sendok makan kecap manis (4 tablespoons soy sauce)

Bumbu (Seasonings):
5 buah bawang merah (5 pieces of red onion)
3 siung bawang putih  (3 cloves garlic)
3 biji kemiri  (3 seeds pecan)
10 biji merica  (10 peppercorns)
3 buah tomat  (3 tomatoes)
Garam dan vitsin (Salt and vitsin)

Cara memasaknya (How to cook):
Daging diiris tipis dan dicacah sedikit supaya empuk, kemudian di campur dengan bumbu-bumbu yang telah dihaluskan. Goreng dengan sedikit minyak bersama rajangan tomat, ditutup dan biarkan sampai air daging keluar dan bumbu meresap kedalam daging. Setelah itu, masukan kecap, tambahkan air dan tunggu sampai agak kering (keset). Jangan lupa vitsinnya.
(Thinly sliced ​​meat and chopped a bit to soft, then mixed with spices that have been mashed. Fried with a little oil with the chopped tomatoes, closed and let the water out of meat and spices seep into the meat. After that, put soy sauce, add water and wait until slightly dry (mat). Do not forget vitsinnya).

Share this:

No comments