Bahan (Ingredients):
Manggar
muda (Young Manggar)
Daging
ayam secukupnya (Chicken meat to taste)
1 butir
kelapa (1 coconut)
Bumbu (Seasonings):
3 buah
bawang merah (3 pieces of red onion)
2 siung
bawang putih (2 cloves garlic)
4 biji
kemiri (4 nutmeg seed)
1 potong
laos (1 piece of laos)
1 sendok
teh ketumbar (1 teaspoon coriander)
2 lembar
daun salam (2 bay leaves)
2 sendok
makan gula merah (2 tablespoons brown sugar)
1 sendok
makan garam (1 tablespoon salt)
Vitsin (Vitsin)
Cara
Membuat (How to Make):
Pangganglah
manggar muda pada api arang. Setelah masak pukul-pukullah pelan-pelan agar
menjadi lemas. Buang kulitnya dan bersihkan. Parutlah kelapa untuk membuat santan.
Haluskan bumbu-bumbu kecuali daun salam dan laos. Rebuslah ayam dengan
bumbu-bumbu dan tuangkan santan agak cair. Bila daging ayam sudah lunak,
masukkan manggar dan biarkan sampai + ½ jam lagi. Masukan santan kental dan
biarkan sampai mendidih.
(Bake
young Manggar on charcoal fire. After cooking, beat at slow to become limp.
Discard the skin and clean. Parutlah coconut to make coconut milk. Blend the
ingredients except the bay leaves and galangal. Boil chicken with spices and
coconut milk, pour a little liquid. When the chicken is soft, and leave to
enter Manggar + ½ hours. Put thick coconut milk and let it boil).
No comments