Bahan (Ingredients):
Seekor
itik dengan berat sekitar 1 ½ kg (A duck weighing
about 1 ½ pounds)
9 ons
sawi (9 ounces of mustard)
8 buah
jamur cina yang direndam (8 pieces of
china, marinated mushrooms)
3 sendok
makan anggur asli (3 tablespoons of the
original wine)
4 sendok
makn minyak goring (4 tablespoons of
cooking oil)
Bumbu (Seasonings):
6 iris
jahe besar (6 large slices of ginger)
6 sendok
makan saus kecap (6 tablespoons soy sauce)
1 sendok
makan gula (1 tablespoon sugar)
Cara
Membuat (How to Make):
Sembelih,
cuci, dan bersihkan itik. Potong sawi, dengan panjang 5 cm. cuci dan keringkan.
Panaskan minyak goreng dalam wajan
besar. Gorenglah jahe kira-kira 2-3
menit, tambahkan itu sampai berwarna coklat, tambahkan saus kecap.
Apabila itik
telah berwarna coklat, tambahkan dengan air yang cukup untuk merendam itik itu.
Biarkan sampai mendidih.
Selanjutnya
masukan anggur, jamur, dan gula. Biarkan selama 2 jam lalu tambahkan dengan
sawi yang telah dipotong-potong tadi. Biarkan sampai mendidih selama 1 jam lagi
dan makanan sudah siap untuk dihidangkan.
(Hamstrung,
washing, and clean the duck. Cut the mustard, with a length of 5 cm. wash and
dry. Heat oil in large skillet. Gorenglah ginger for about 2-3 minutes, add it
to brown, add soy sauce.
If the duck has a brown, add enough water to submerge the duck. Allow to boil.
Next input the wine, mushrooms, and sugar. Let stand for 2 minutes then add the mustard that has been cut earlier. Allow to boil for 1 hour and the food is ready to serve).
If the duck has a brown, add enough water to submerge the duck. Allow to boil.
Next input the wine, mushrooms, and sugar. Let stand for 2 minutes then add the mustard that has been cut earlier. Allow to boil for 1 hour and the food is ready to serve).
No comments