-->

Serundeng Bonggol Pisang(Clevis Serundeng Banana)


Serundeng Bonggol Pisang(Clevis Serundeng Banana)

Bahan(Ingredients):

1 kg bonggol pisang kapok/batu (1 kg of banana weevil kapok / rock)
200 cc santan dari 1 butir kelapa (200 cc coconut milk from 1 coconut)
250 gram minyak goreng (250 grams of cooking oil)
250 gram minyak tanah (buang kulit arinya lalu goreng) [250 grams of oil (waste husk and then fried)]

Bumbu yang dihaluskan(Spices that are):
1 sendok makan lengkuas cincang (1 tablespoon minced ginger)
½ sendok makan ketumbar sangan (½ tablespoon coriander partner)
1 sendok makan jintan sangan (1 tablespoon caraway partner)
4 siung bawang putih (4 cloves garlic)
7 butir bawang merah (7 red onions)
1 potong gula jawa (1 piece palm sugar)
1 sendaok the gula pasir (1 teaspoon the sugar)
2 batang sereh dirajang (2 stalks lemongrass chopped)
Garam secukupnya (Salt to taste)

Cara mambuat(Way give depth):
Bonggol pisang dicuci bersih kemudian diparut kasar. Rebus bersama santan dan bumbu yang dihaluskan samapi airnya habis lalu angkat. Zgoreng sampai kering, campur dengan gorengan kacang tanah, aduk rata lalu angkat dan tiriskan. Enak dimakan dengan nasi hangat dan sambal terasi atau dengan ketan kukus

(Banana weevil coarse washed and then shredded. Boil together coconut milk and spices till the water smoothed out and lift. Zgoreng to dryness, mixed with fried peanuts, stir well then remove and drain. Delicious eaten with warm rice and chili paste or with steamed sticky rice)

 

Share this:

No comments